För att lyckas med att skapa en mysig och funktionell inredning i sommarstugan gäller det att planera möbleringen. Genom att satsa på förvaring och flera sovplatser går det att få plats med många på en liten yta. I sommarstugan är det också viktigt att ha en ordentlig uteplats för att kunna äta och koppla av utomhus.

Eftersom en sommarstuga ofta är mindre till ytan än ett permanentboende och det brukar vara många som ska bo tillsammans ställs höga krav på en praktisk inredning. Det är en stor fördel om möblerna har flera än en funktion som till exempel en soffa som kan förvandlas till en säng på natten och också har lådor för förvaring. En snygg och funktionell inredning är lika viktig både inomhus och utomhus. Matbord, hängmattor och andra snygga trädgårdsmöbler hittar du här hos GardenStore. Varför inte inreda altanen med en skön trädgårdssoffa med mjuka kuddar där du kan slappna av ordentligt?

Välj ytsmart inredning och satsa på uteplatsen

möblerDet finns flera smarta sätt att inreda sommarstugan på. Bland annat gäller det att utnyttja hörnen och leta efter möbler som rymmer mycket men tar så liten plats som möjligt. Förutom inredningen inomhus är det också viktigt att lägga extra tid på att få till en mysig uteplats i sommarstugan. Under årets ljusaste och varmaste månader är det härligt att äta både frukost och middag utomhus och dessutom ligga och sola eller läsa en bok i en skön solstol. Ha gärna fasta platser för matbord och trädgårdssoffor så att du inte behöver lägga tid och energi på att flytta möbler fram och tillbaka. Ett parasoll är också bra att ha på uteplatsen eftersom det både skyddar mot stark sol och en tillfällig regnskur.

Så får du råd med en snygg inredning

Att inreda sommarstugan behöver inte bli dyrt om du kombinerar det du redan har med att köpa några nya möbler. Kanske behöver du rensa ut hemma och kan flytta en del inredningsdetaljer till sommarstugan? Det finns också fina möbler på loppisar och second hand-affärer som du enkelt kan fräscha upp med lite målarfärg. Förutom att återbruk är bra för plånboken är det dessutom bra för miljön eftersom inredningen får en mycket längre livslängd