Västkusten är en riktigt pärla i Sverige och verkligen värt ett besök. Västkusten har mycket att erbjuda, allt från sol och bad till vandring. Passa på att bo på hotell och få en riktigt avkopplande semester.

Västkusten är ett underbart ställe att spendera semestern på. Du kan njuta av långa sandstränder, äta fisk- och skaldjur, uppleva skärgården och besöka hotell med mysiga spaavdelningar. Visste du att Elite hotels har två hotell i Göteborg som är riktigt härliga att bo på? Att bo på hotell är riktig semester. Du slipper laga mat, städa och diska. Du kan verkligen slappna av och fokusera på din semester. Ett tips är att bo på samma hotellkedja och byta ort under din vistelse för att uppleva allt västkusten har att erbjuda. Om du väljer att bo på samma hotellkedja finns det möjlighet till rabatter. Du kan även få rabatterade priser om du bor flera nätter på samma hotell. För att komma billigt undan ska du boka i god tid och leta rabatter på saker du vill göra. Planering är viktig för en prisvärd semester.

Besök skärgården

Det finns massor med saker du kan se och uppleva när du semestrar på västkusten. Du kan sola och bada på någon av västkustens långa stränder, fiska makrill och krabbor, cykla, vandra, spela golf och shoppa. Utgå ifrån dina intressen och vad du gillar när du planerar din resa. Om du vill ha tips är Göteborg en plats du måste besöka om du ska åka till västkusten. När du är i Göteborg ska du passa på att besöka skärgården. Ta en dag på Marstrand eller Hönö, det kommer du inte ångra. I Göteborg kan du även shoppa, besöka Liseberg, fika i mysiga stadsdelen Haga, besöka konstmuseum, frossa i skaldjur och uppleva staden från sjön. Du kan med fördel ha Göteborg som utgångspunkt och göra dagsutflykter till andra platser.

Naturskön miljö

Västkusten har en varierande natur och är perfekt för dig som vill cykla eller vandra på natursköna leder som går längs med hav och sjöar, över berg och genom skogar. Det finns också nationalparker och naturreservat att besöka. Några tips om du vill uppleva magisk natur är att besöka Hornborgasjön, Kosterhavets nationalpark och Tivedens nationalpark. Vill du sola och bada är Varberg, Falkenberg, Tylösand och Orust trevliga platser att besöka.