Det är faktiskt många som glömmer bort att resan till semester också kan vara semester. Och det är kanske inte så konstigt, många är väldigt inställda på att ta sig till sitt mål så snabbt som möjligt – och lyckas in slappna av förrän de väl har kommit fram. Men om man försökte se det som att semestern börjar när man lämnar hemmet, blir det inte bara roligare längre – utan man slappnar också av tidigare. Vilket många som arbetar och stressar i dagens samhälle kan behöva. Att resa i Sverige är rätt underskattat och det var vanligare för många år sedan, då det även ansågs vara ganska trendigt. I och med att det blivit lättare att resa till andra länder, kan det nu kännas tråkigt och gammaldags att upptäcka ens eget land – men det är faktiskt fortfarande de som gör det. Och det är bra, då man borde uppleva sitt eget land innan man undersöker andra. Strömstad är en av Sveriges bästa turiststäder, här finns det massvis att uppleva och det är enkelt att koppla av. Det är också enkelt att ta sig till Strömstad, och det bästa sättet (för att uppleva så mycket som möjligt av vårt avlånga land) är att ta bilen.

Njut av resan

Från Stockholm till Strömstad tar det 5 timmar och 33 minuter att åka, med bil. Man åker rakt över landet mot Norges sida, passerar Eskilstuna, Örebro och Karlstad. Från början rullar man på E20, men byter sedan mot E18 för att avsluta på väg 165. Vad vägarna heter är kanske inte så spännande i sig, men det är lite häftigt att tänka på hur enkelt det är att ta sig rakt över vårt land. Från den ena sidan till den andra, på fyra hjul. Det är dock viktigt att vara förberedd inför bilresan. Annars kan det bli otroligt jobbigt. I en artikel har Sydsvenskan skrivit om bra saker att tänka på inför bilsemetern. En av de viktigaste sakerna de nämner är säkerheten:

”Glöm inte heller att se till att bilen mår bra innan ni ger er iväg. Däcken, oljan, bromsvätskan, kamremmen, torkarna. Det kan kanske vara värt en tusenlapp att göra ett konditionstest av bilen på verkstaden eller på Motormännens testcenter.”

När allt är kontrollerat är det bara att rulla iväg. Roligaste är det så klart att åka med sina vänner eller sin familj, att bila ensam kan bli lite lätt enformigt. Men om man är några stycken finns det många lekar att leka och mycket att se på. Så när man glider fram på vägarna, ser olika typer av vajerräcke, vacker natur, och nya städer – ska man försöka njuta. Sverige är faktiskt ett fantastiskt land, och det är värt att uppleva.