Tycker du om att gå på urbana upptäcktsfärder men skulle vilja hinna med att se fler saker under en dag? Då kanske en elsparkcykel är någonting för dig. Ett perfekt sätt upptäcka svenska städer i sommar.

Allt tyder på att många sommaren 2020 kommer att resa runt i hemlandet. Coronavirusets härjningar innebär fortsatta begränsningar när det gäller att resa utomlands. Alla är dock inte inställda på att spendera hela sommaren i hemmet. Ett utmärkt alternativ är att ta en närmare titt på svenska städer. Om du funderar på det är det en bra idé att packa med dig din elsparkcykel, det finns nämligen sämre sätt att turista på.

En elsparkcykel – perfekt för semesterns urbana upptäcktsfärder

Elsparkcykeln skildras ömsom som ett störningsmoment ömsom som ett bra miljöalternativ. En sak som ofta glöms bort är varför de faktiskt är ett såpass praktiskt och bra sätt att ta sig fram på. På en elsparkcykel tar du dig enkelt fram i urbana miljöer och de är dessutom roliga att åka på. På semesterresan är en elsparkcykel perfekt av flera anledningar:

  • Du orkar besöka fler sevärdheter när du inte behöver gå
  • Du kan låta bilen stå vilket är bra för miljön plus att du kommer närmare staden du besöker när du inte åker bil överallt
  • Du slipper betala för att åka kollektivt

Fördelar med att äga en egen elsparkcykel

Det går visserligen att hyra elsparkcyklar i många städer (att de står överallt är förstås ett av skälet till att många människor irriterar sig på dem). Fördelarna med att du äger en själv är dock många, inte bara på semestern. En av aspekterna som media rapporterat i hög utsträckning om är att elsparkcyklarna som hyrs ut inte är särskilt miljövänliga. Skälet till det är i första hand att de inte håller särskilt bra. De många användarna gör att elsparkcyklarna snabbt slits och måste bytas ut. Om du köper en egen elsparkcykel av hög kvalitet kommer den att hålla, och vara ett miljövänligt alternativ – precis som en vanligt cykel. Och om du läst någonting om att de skulle vara farliga att åka på så kan det lugna dig att veta att en studie visat att de inte är farligare än vanliga cyklar.