Resandet sprider sig ständigt i Sverige och allt fler tar chansen att åka iväg på en skön semester när de har chansen för att kunna koppla av, säga hakuna matata och bara njuta av livet. Men det gäller att inte slappna av för mycket, för då kan man få pengaproblem. Här är våra bästa tips för att hålla koll på ekonomin under din resa.

För det första måste du sopa framför dörren innan du åker iväg på din semester. Med det menar vi att du ska ha betalat hela resan innan du åker, och inte åka på kredit. Dessutom är det bra att du sett till att alla dina fakturor och räkningar är betalda eller inställda på autogiro samt att du har pengar på kontot, för det är få saker som är så tråkiga som att komma hem till pengatrubbel som du hade kunnat undvika. Är vi på det klara med det? Okej, låt oss då gå vidare till resten av resan!

Håll i plånboken, gör en budget!

Det kanske låter som ungefär det tråkigaste man kan göra på en resa, men vill du slippa stå där de sista dagarna med alldeles för lite pengar så är det faktiskt en nödvändighet. Fundera på, hur mycket pengar kan jag göra av med på den här resan? Vilka kostnader vet jag redan nu att jag kommer ha, som utflykter eller liknande? Dra bort det från semesterkassan, då har du din rörliga summa kvar. Dela sedan upp det på det antal dagar du ska vara borta, och poff så har du din dagsbudget framför dig! Tag inte med dig så mycket mer än det när du ska ut, och om du får över kan du använda det nästa dag och så vidare. På det här sättet blir det så mycket enklare att hantera pengarna!

Se även till att ha ett bra säkerhetsskåp på ditt hotellrum där du kan låsa in dina pengar, du vill inte bära med dig mer än nödvändigt, för risken finns faktiskt att du blir utsatt för ett rån eller att din väska blir stulen. Så ha bara med dig de nödvändigaste pengarna, så blir du inte av med alldeles för mycket om det skulle vara så att din väska eller plånbok försvinner. Hantera pengarna varsamt och med omsorg så kommer du få en fin resa!