Göteborg är staden dit många Strömstadsbor vallfärdar för semester, och nu kanske även för att utbilda sig inom hotellbranschen – här kommer nämligen hotellmagnaten Petter Stordalen att erbjuda Nordic Choice Hotels hotellutbildning.

Hotell i Göteborg är vanligt förekommande, men samma gäller inte när det kommer till hotellutbildningarna för personer som vill arbeta inom denna bransch. Det är något som hotellmagnaten Petter Stordalen tagit fasta på och kommer framöver att erbjuda Realgymnasiets elever deras lärlingsutbildning på Hotel Post i samband med att Nordic Choice Hotels drar igång ett projekt även här (tidigare har man testat samma koncept i Stockholm). Varför man valt att göra samma sak om igen är tack vare det lyckade samarbetet mellan just Stordalens hotellutbildning och Realgymnasiets skolor att man vill testa på att göra samma sak i Göteborg.

Hotellutbildning i Göteborg och i Lund

I Göteborgs Posten skriver man om hur planen är att erbjuda dessa hotellutbildningar i Stockholm, Göteborg och i Lund under 2019 och det är de två sistnämnda städerna som är nykomlingarna på listan. Till tidningen säger Stordalen att hela hotellbranschen skriker efter folk, och även hans egna hotell, så därför valde man helt enkelt att göra något åt problemet. Och det bästa för eleverna som gör sin lärlingsutbildning här? Att de får ett garanterat jobb under de sex efterliggande månaderna efter att deras utbildning är avslutad.