Ensamseglaren Magnus Reslow försvann från Malmö i sin nyköpta segelbåt och var borta i 85 dygn. Vad hade ha gjort? Rest till Las Palmas. Varför inte?

415003-sailboat-at-full-moonNär det kommer till vatten och segling så finns det ett enormt intresse som på senare år ökat. Att hyra segelbåt av moresailing.se är ett alternativ om man vill testa på båtlivet innan man själv slår till på en egen pärla. Och att slå till på en egen pärla var precis det som Magnus gjorde. Han var en van seglare, läs mer här om tidigare intervju med honom, men då han nyinköpta båt varken hade motor, radio eller sjökort var den mycket primitiv så ingen kunde få kontakt med honom och av den anledningen blev han efterlyst av Interpol.

Från Malmö till Las Palmas

Las PalmasVad Magnus gjorde var att styra mot Skagen, Danmark men valde att fortsätta till Kristiansand för att det var så otroligt kraftig vind skriver Expressen. Efter sin vistelse där bestämde han sig för att segla till Gibraltar.

”Jag har arbetat i Gibraltar tidigare och kan området. Så jag provianterade och siktade på att segla dit nonstop. Jag kunde förstås aldrig tänka mig att jag skulle vara ute i 85 dygn.”

Han seglade norrut i höjd med Bergen där han kan området för att sedan passera norr om Skottland. Då det var augusti var det oroligt väder och båten välte. Som tur var är han en erfaren seglare och då det fann 600 kilo i kölen visste han att båten skulle resa sig.

Med tanke på det dåliga vädret släppte han Gibraltar, önskade sig till Marocko men fann det mest troligt att åka in till Kanarieöarna. Han fann fast mark efter tre månader och då var otroligt många människor oroliga över honom.