Många drömmer nog om att segla jorden runt och se en massa spännande platser i världen. Men endast några av oss väljer att göra drömmen sann. Exempelvis en trebarnsfamilj från Norrland.

1393154-white-sails

Att segla på världens alla hav måste vara en utav de mest härliga sakerna som finns och man måste känna en så otrolig frihetskänsla. Därför är det inte konstigt att folk väljer att ta sitt pick och pack och segla jorden runt. En person som bara skulle testa sin nya segelbåt men som sedan försvann ut och seglade i flera månader var en man som man kan läsa om i det här inlägget. Men han är inte ensam om att stanna länge ute till havs just för att det är så härligt och kul. Varje år väljer att antal personer att sälja allt de har för att ge sig iväg på en otrolig segelresa.

Sålt allt för att segla

På op.se kan man exempelvis läsa om en familj som sålde sitt hus och sina ägodelar för att göra en av deras största drömmar sann. De hade nämligen drömt om att åka iväg på en långsegling och bestämde sig till slut för att göra detta. Familjen består av en man och kvinna och deras tre döttrar, alla under 10 år. De hade byggt upp ett liv i en by i Jämtland med tanken att bo där tryggt och säkert under barnens uppväxt. Men de lockades väldigt mycket av segling och äventyr och dessa inslag hade tidigare varit stora delar av parets liv innan barnen kom. Därför har de nu bestämt sig för att sälja allt för att segla över Atlanten och vidare efter det.

Borta runt 12-14 månader

Målet familjen har med sin seglarresa är att ta sig till Nya Zeeland. Den resan tror de kommer att ta runt 12-14 månader. För att göra den här resan möjlig har de sparat undan pengar en längre period och köpt en båt. Mamman i familjen har ett säsongsarbete som är slut, pappan har fått tjänstledigt och rektorn på barnens skola är positiv till resan och har gett barnen möjlighet att studera hemifrån under en tid.