Snart är det höstlov och landet över kommer barn i olika omgångar vara lediga och sugna på lek och äventyr. En del har inte råd att åka så långt, då finns det massor av saker att göra på hemmaplan. För andra som ska åka ut i världen är det bra att läsa på lite kring det som är bra att tänka på när man reser med barn.

 

Det är långt ifrån alla som har råd att boka en resa utomlands till sol, sand och ljusblått vatten under höstlovet. Men faktum är att man inte behöver spendera tusentals kronor för att barnen i sig ska ha kul eller känna att de får vara med om något speciellt.

Tips på aktiviteter till höstlovet

I ett reportage i Dagens Nyheter nyligen tipsades det om allt som man kan göra med barnen på hemmaplan. Bland annat är det så att flera hotell och spainrättningar runt om i landet erbjuder så kallade höstlovspaket. Här i Strömstad finns det exempelvis ett spa där barn välkomnas till att delta i ett poolparty, och på många andra håll anordnas allt från äventyrslekar till skattjakter och andra spännande aktiviteter.

Det går också att lämna landet för bara en eller två nätter. Den som vill ut på sjön kan gå ombord på en kryssningsbåt till Helsingfors, Riga eller någon annan närbelägen stad – Dagens Nyheter

pexels-photo-61129På många bibliotek är det dessutom full rulle med läsestunder, bokbytardagar samt serieteckning – för den som vill lära sig att måla sina Marvel-idoler. Det kan vara värt att nämna att det inte längre heter höstlov, utan läslov, vilket gör det extra aktuellt att ta en tur till biblioteket med barnen. Det är ju nämligen så ”att läsa är att resa”, enligt en populär slogan. Dessutom livar det upp vilket lov som helst med roliga prylar eller presenter, som barnvänlig ansiktsfärg, fussball eller olika pyssel. Detta kan man hitta på bland annat www.presenter.se.

För den som ändå ska ut i världen på en spännande resa med sina barn är ett tips att läsa mer i resemagasinet Vagabond om just vad som kan vara bra att tänka på.