Stockholm är en riktig sommarstad som lockar med sin kombination av stadsmiljö som bryts upp av gnistrande blått vatten och vita skärgårdsbåtar. Här finns storstadens puls, historiskt intressanta besöksmål och roliga aktiviteter för barn, samtidigt som naturen alltid är nära.

Sommarstockholm präglas av liv och rörelse, samtidigt som tempot är lite lugnare än resten av året. Se till att bo nära Stockholmcentral så har du allting inom räckhåll. Mycket ligger inom promenadavstånd, men från centralen finns också möjligheten att åka buss, spårväg, tunnelbana eller pendeltåg för att ta dig till sevärdheter i och utanför själva stadskärnan. Att strosa runt på Drottninggatan och sedan i Gamla stan och ta en glass på Järntorget innan du vandrar över till Södermalm är en perfekt promenad om du vill se dig omkring i de centrala delarna av stan.

Kul aktiviteter för barn

Om du reser tillsammans med barn finns det mycket skojigt att hitta på i Stockholm. Det första många kommer att tänka på, och som passar utmärkt på sommaren, är ett besök på Skansen eller på Gröna Lund. Att åka båt ut i skärgården och ta med badkläder och picknickkorg är en härlig heldagsutflykt för stora och små. Ön Grinda ligger lagom långt bort och båten avgår inne i stan. En regnig dag kan man besöka Junibacken, som är som ett kombinerat museum med barnbokstema (framför allt Astrid Lindgren) och lekland. Varje dag visas flera föreställningar. De lite äldre barnen kan istället uppskatta Aquaria eller Vasaskeppet, som båda ligger i närheten.

För den kultur- och trädgårdsintresserade

En bit ut på Djurgården tar husen slut och naturen tar över. I Rosendals trädgård möter du en oas av grönska. I kaféet finns mycket gott att njuta av. Sätt dig gärna under äppelträden och ät en god lunch. Därefter kan du besöka Waldemarsudde och njuta av den aktuella konstutställningen.

Shopping och museer

Som turist är det lätt att fastna på Drottninggatan och inte komma vidare, men det finns många unika butiker att upptäcka på andra håll i Stockholm, beroende på vad du har för smak. Låt internet bli din guide. I centrala Stockholm ligger flera intressanta museer, som Dansmuseet och Postmuseum.