Att resa och ge sig ut på äventyr är något av det bästa som finns, och något som många svenskar har som sitt allra första och största intresse. Men att åka till andra sidan jordklotet titt som tätt är verkligen inget alternativ, och inget som är aktuellt för någon som jobbar eller pluggar. Nä, istället får man under kanske ett helt år vänta och drömma om att få hoppa på ett flyg och åka långt iväg. Men bara för att man måste vänta så betyder det absolut inte att man inte kan ge sig iväg på en och annan resa i väntans tider. För en resa behöver absolut inte betyda att man åker långt, utan man kan till och med hålla sig innanför Sveriges gränser för att få uppleva något härligt.

I Sverige så finns det massor av härliga ställen och platser att upptäcka, och lite beroende på vart man bor har man olika långt och nära till slutdestination. Ett ställe som många gillar att åka till är faktiskt Strömstad! En väldigt härlig svensk stad, som erbjuder en hel del roligheter och saker att göra. På SvD.se så skriver man till och med om hur Strömstad utsetts till Sveriges bästa turistkommun.

Strömstad har för tredje året i rad utsetts till Sveriges bästa turistkommun av Handelns utredningsinstitut, uppger SVT:s Rapport. Med bäst menas att det är i Strömstad som besöksnäringen genererar mest intäkter till kommunen. Närheten till havet och till Norge är förklaringen till Strömstads topplacering, enligt rapporten. Åre är tvåa och Tanum trea.