Västkusten är en härlig plats och vill man ha det bästa av västkusten samtidigt som man får allt en stor stad kan erbjuda, ska man besöka Sveriges näst största stad Göteborg. Staden har pulsen som i en storstad och genuina invånare som i en småstad.

Sverige har verkligen mycket att erbjuda och alla svenskar borde i alla fall någon gång i sina liv göra en roadtrip genom sitt vackra hemland. Är man på västkusten kan man besöka mysiga städer som Strömstad, Halmstad och Lysekil. När man tröttnat på de små gemytliga städerna och vill ha lite storstadpuls kan man åka till västkustens största, och Sveriges näst största, stad. Göteborg har mycket att erbjuda och vill man gå på museum, shoppa, äta på restaurang eller bara roa sig en dag, är Göteborg den perfekta staden.

Göteborg för småbarnsfamiljen

Är man en småbarnsfamilj som är på besök i Göteborg finns väldigt många spännande aktiviteter. Till exempel kan man gå på Sveriges största nöjesfält Liseberg och roa sig med att åka alla attraktioner. Tycker man att havet är intressant och spännande kan man istället besöka Sjöfartsmuseet. På museet finns ett akvarium där man får komma nära alla havsdjur som lever i de svenska vattnen. Har man barn som bara älskar att experimentera får man inte missa Nordens största Science Center, Universeum. I centret kan man hitta sju våningar med massor av experiment, djur och kluriga utmaningar. Här finns dessutom en hel regnskog inomhus. Läs mer.

Några måsten i staden

Det finns några saker som man bara måste göra när man är Liseberg, oavsett vilken ålder man är i. Bland annat bör man besöka Göteborgs konstmuseum som har några betydande verk inom både nordisk och internationell konst. Museet har tre stjärnor i Michelin Green Guide. Den som tycker om fisk bör även göra ett besök i Feskekörka som är ett tempel för fisk- och skaldjursälskaren. Fiskmarknaden ligger i en karaktäristisk byggnad och varje dag kan man köpa färska havsdelikatesser. Alla som tänkt sig att shoppa lite i Göteborg bör kolla in shoppingcenter som Nordstan, men även de småbutiker som finns i staden.