– Om att turista i Malmö

När solen mot förmodan inte längre lyser på Västkusten och i Strömstad är det dags att för några dagar resa iväg till sevärda platser i landet där den välkomnande och varma känslan alltid infaller sig. Malmö är dit blicken ska hållas mot i denna text. Malmö är på många sätt en internationell och kulturell stad där man alltid har en nära kontakt med det som händer i övriga Europa. Något som avspeglar sig i både kultur och livsstil. Förmodligen är det den nära kontakten med Köpenhamn och Danmark som har bidragit till stadens coola och alltid hippa och medvetna atmosfär. Det är inte för inte som Malmö ibland kallas för Sveriges Köpenhamn.

Gott om hotell i Malmö

En av Malmös stora fördelar och en av anledningarna till att det är så pass tacksamt som besökare och turist att besöka staden, är alla de möjligheter till bra boenden i form av hotell och vandrarhem. Malmö har ett stort utbud av hotell i alla prisklasser och lägen, klicka här för att se på var man kan bo när man är på resande fot i staden.

 Vad säger guideböckerna?

Det är inte bara i Sverige som Malmö är en uppskattad stad att besöka. Malmö nämns också i en rad olika guideböcker. Men vad säger de? Hos Sydsvenskan bestämde man sig för att vara den turist som guideböckerna beskriver. Så här beskriver man då två av Skånes städer:

”Är Lund en charmerande medeltidsstad och Malmö bara en förort till Köpenhamn? Enligt den franska reseguiden Guide du Routard är det precis så det ligger till.”

Några av de saker som den franska guiden kan rekommendera sina läsare att göra under en vistelse i Skåne är bland annat att avnjuta en kopp kaffe i internationella Malmö och att vandra genom de medeltida delarna av Lund för att nämna några. Ytterligare saker man tipsar sina läsare om när de är på plats i Malmö är att åka en av sightseeingbåtarna på kanalen. Skåne med Malmö i spetsen har mycket att erbjuda.

…och resten av Sverige

Skåne är dock inte bara den plats man tar upp i sin bok, utan stora delar av Sverige bearbetas i form av tips och utvärderingar roliga att läsa för en besökare i landet. När det gäller Stockholm slår man ett slag för, inte helt otippade, Gamla Stan med sin speciella arkitektur och speciella känsla med de smala gränderna. Rekommendationerna stannar inte heller där. När det kommer till landets västkust lyfter man bland annat fram en av sevärdheterna i Göteborg, nämligen att man bör passa på att besöka konstmuseet Fürstenbergska galleriet.