Strömstad må ha sina pärlor, men i Stockholm kan man numera äta trestjärnigt för den som är intresserad. Det är krogen Frantzén som är den första restaurangen i Sverige att få tre Michelinstjärnor.

Vi har tidigare skrivit om vilket resmål som passas vilka, Strömstad eller Stockholm. Men nu ska det handla om just Stockholm, ett resmål som varit, och kommit att bli ännu mer intressant för landets och världens gastronomiintresserade. Nu har en krog, som först i Sverige, belönats med tre Michelinstjärnor. Dessa stjärnor är gastronomivärldens finaste pris.

Prisceremoni hölls i Köpenhamn

Det var i Köpenhamn som Michelins prisceremoni hölls och restaurangens grundare Björn Frantzén var på plats. Där tilldelades krogen Franzén tre Michelinstjärnor och är nu först i landet att ha det. Björn Frantzén ska ha varit väldigt glad över det hela och hoppas att detta ska föra matturister till Stockholm. Och det var inte vara Frantzén själv som var glad, hans personal festade hejvilt hemma på krogen i Stockholm. Stockholmarna kan inte vara stoltare, och förhoppningsvis leder detta till att all världens matintresserade tar sig hit och att andra krogar följer Frantzéns exempel, nämligen satsar så pass på sin mat att de får fler Michelinstjärnor. Detta kommer förhoppningsvis sporra andra.

Hyllades för unik nordisk mat

Vad är det som är så speciellt med Frantzéns mat, undrar säkert några. Såhär säger Michael Ellis, som är internationell chef för Michelins krogguider. Taget från en artikel i Svenska Dagbladet.

”Björn Frantzén har skapat en unik vision för nordisk mat, som kombinerar sublima ingredienser med häpnadsväckande kulinariska tekniker. Björn Frantzéns gastronomiska uttryck är verkligen värt resan och är en gustatorisk upplevelse som ingen annan”