När man är i Strömstad är det inte ovanligt att man passar på att åka till Norge eftersom det ligger så otroligt nära. Trots närheten så är det alltid spännande och givande att komma bort en dag eller två till ett nytt land där man får höra ett annat språk, uppleva saker som inte finns i sitt egna land etcetera. Norge och Sverige skiljer sig såklart inte överdrivet mycket åt men det är alltid kul att komma bort en stund. Bara att sitta på ett café och lyssna på människor som pratar norska kan vara mycket roligt och spännande.

Man kanske inte direkt åker till Norge för att shoppa eftersom det är mycket dyrare där. Att fixa naglarna, bleka tänderna, gå till frisören etcetera behöver däremot inte vara dyrare och det är därför många som unnar sig en dags-tripp till Norge och passar på att dessutom unna sig lite extra ompyssling i form av ett frisörbesök och en manikyr. Tandblekning på salong är dyrt var man än är i världen men att ”lage dine egne tannbleking hjemme”, eller bleka dina egna tänder hemma som vi hade sagt på svenska, behöver faktiskt inte alls vara dyrt.

Oavsett vad du vill göra eller vad din bild av att unna sig är så är det absolut att rekommendera att åka över till Norge en dag eller två när man ändå är i närheten. I videon nedan får ni lära er mer om det norska språket och vad som är typiskt norskt.