När det är dags att semestra kanske många först och främst tänker att man ska åka utomlands. Men så behöver det inte alls vara, för det finns nämligen mängder av saker att göra under en semester i Sverige! Att ta sig runt med bil är smidigt och väldigt självständigt, vilket kan vara härligt när man semestrar i sitt eget land. Det kan vara bra att skaffa sig en ny bil innan, och då är bästa köpet en nyare begagnad bil. På en sida för begagnade bilar, till exempel Bilweb.se är det enkelt att hitta intressanta bilar. Och när man väl har sin nya bil är det bara att börja fundera på vart man ska åka. Det finns många slott i Sverige som man kan besöka, i den här artikeln nämner de flera, bland annat Häckeberga slott:

Häckeberga slott
Skånskt, ståtligt slott som ligger 30 kilometer öster om Malmö.
Historia: Har anor många hundra år bakåt i tiden, men stora delar av inredningen förstördes i en brand 1960. Nu är slottet återställt igen.
Boendepriser i höst: Paketet ”slottsfredag” finns från 1495 kronor, där det ingår provning av två sorters champagne innan maten, fyrarätters-meny och frukost.
Mat&Dryck: Mat serveras i restaurangen. Här kan du även prova svenska whiskyn Mackmyra, som har sitt whiskylager på Häckeberga slott.
Det lilla extra: Ta en ridtur på islandshästar, eller testa jakt- och viltsafari med slottets yrkesjägare Jens Henrik Jensen.

Detta är bara en av alla de platser du kan ta dig till i landet via bil. I stället för att bränna en hel massa pengar på en resa till Thailand, se till att uppleva det som finns i ditt hemland. Det är allt för många som inte ser skogen för alla träd, och därför är det viktigt att fundera på vart man ska resa.