Västerås är en vacker, men en ganska så dramafri, stad i Sverige med anor hela vägen tillbaka till medeltiden vilket också syns i dess arkitektur och stadsutformning – men det är inte alltid så lugnt och fridfullt här som man skulle vilja tro. År 2013 skedde ett, ännu ouppklarat, mord på Stadshotellet och denna mordgåta blir nu förevigad i en bok som kommer ges ut i början av 2018 av författaren Stefan Di-Omnia.

mystikVästeråshotellet där allt hände är fortfarande öppet för västeråsbor och turister att bo i, men om du ska spendera en natt eller två här kanske du ska be om ett annat rumsnummer än 419. Det var nämligen här som man en morgon i juli 2013 fann en mördad man i sängen. Han hade en vad man kallar kattstrypare om halsen och hans dödsfall har sedan dess kommit att gäcka polis och åklagare, men ingen har lyckats få fason på fallet. Men det har inte hindrat Stefan Di-Omnia att skriva en bok om fallet. För Vestmanlands Läns Tidning berättar han om hur han faktiskt kände den avlidne mannen och att han redan efter mordets avslöjande kände att han behövde få skriva av sig, och därför har boken kommit till efter tre års research. Och han tror sig veta vem som mördade mannen, men vem det är vill han inte berätta – något som kanske avslöjas när hans bok ”Kattstryparen rum 419” ges ut.

 

I videon är förlagets presentation av Stefan Di-Omnia där även han själv berättar lite om sig själv och sitt författar skap, och på hans Facebook-sida går att kontakta honom för frågor eller bara följa hans uppdateringar om hur det går med författarskapet – och den nya spännande boken som alltså släpps 2018!